tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kukkasidonnan näyttö

Jep, sellainen mulla oli viikko sitten. Koko ryhmä teki näytön samaan aikaan samassa luokassa. Valvomassa kaksi floristia/opettajaa. Aikaa yhteensä 5 tuntia.

Tehtävät:

1. Kimpun teko osoitettuun maljakkoon (iso pallomaljakko), pakkaaminen ja kirjallinen hoito-ohje asiakkaalle. Kimppu on paketissa seuraavaan päivään.

2. Pöytäasetelman teko. Mitat annettu. Pöytäliina ja servetti näytillä. Hintalaskelman teko.


Kimppu:





Kiitos Antille kuvista!


Tein kimpun ensimmäisenä, jotta voin hyödyntää sen teosta tulevia pätkiä asetelmaan. Kimpun teko tuotti jonkin verran vaikeuksia, sillä kukat pyörivät ja liikkuivat paljon ja sain olla koko ajan asettelamassa niitä paremmin ja takaisin paikalleen. Lopputulokseen en ollut täysin tyytyväinen, sillä vaikka kimppu onkin ihan jees, tiesin ettei se ollut parhaimpiani. Silmään pistää erityisesti tuo ruusurivi.

Pakkasin kimpun perinteisesti paperiin, sillä en halunnut ottaa riskejä, vaan valitsin turvallisen ratkaisun. Hoito-ohjeet teippasin paketin kylkeen.


Asetelma:





Asetelman teko meni melko mukavasti ja rutiinilla, sillä olen niitä niin paljon tehnyt. Kuitenkin aikaraja alkoi lähestyä uhkaavasti, joten loppua kohden kiihdytin tahtia kovasti, enkä harkinnut niin kauaa jokaisen materiaalin paikkaa. Onneksi se ei näkynyt muuten, kuin että kukkasieni näkyy hieman joistain raoista, eli olisi pitänyt peittää se vielä paremmin lisäämällä välivihreitä. Tein asetelmalle hintalaskelman ja jätin sen työn viereen.


Näytön jälkeen oli aika tyhjä ja kummallinen olo. En ollut täysin tyytyväinen kumpaankaan työhöni, mutta molemmat olivat ihan ok omasta mielestäni.

Seuraavana päivänä osa oli jo käynyt arvioinnissa kuulemassa tuomion, ja kuulin monelta, etteivät päässeet läpi! Joko kimppu tai asetelma- joillain jopa molemmat- menivät uusintaan! Alkoi jännittämään siinä vaiheessa aika paljon että mitenköhän minun käy... Noh, arvioinnissa tuttu opettaja aloitti heti mukavasti sanoen, että "no siis sullahan ei oo tässä mitään hätää" ja siinä vaiheessa kyllä olo helpotti! :D Eli läpi meni! Ja arvatkaa millä arvosanalla? (1-3)

3 !!!!!!!!!

Täääääääääähhh??? :D En olis uskonut! Mutta oon toooosi iloinen! :) Opettajakin oli huomannut ruusurivin kimpussa ja kukkasienen asetelmassa, mutta onneksi ne asiat olivat sitten sen verran pikkujuttuja etteivät alentaneet arvosanaa :)

Tästä jatketaan eteenpäin kohti seuraavia näyttöjä :)



-Mira


1 kommentti :

  1. Jälleen kerran upeita tekeleitä! Asetelmassa on aivan ihanat värit. Hyvä Mira!!
    (Ä)

    VastaaPoista